Loopanalyse

WAT?

Tijdens de loopanalyse loopt u op onze loopband terwijl u wordt gefilmd vanuit verschillende hoeken en dit zowel met uw loopschoenen als blootvoets. We analyseren de beelden samen zodat u visuele en theoretische feedback krijgt over uw loopstijl. We bestuderen het hele lichaam van de schouders tot de voeten en dit in elke fase van het lopen. We gaan op zoek naar uw zwakken punten en testen hiervoor bijkomend op kracht, controle en mobiliteit.

WAAROM?

Meer en meer sporters worden geconfronteerd met blessures tijdens het lopen. Zeker bij lopers die hun snelheid of afstand proberen te verhogen ontstaan vaak problemen. Kom bij ons op controle. Zo kunt u met een gerust hart uw looptraining starten of verder opbouwen.

WAAROM BIJ ONS?

Onze loopanalyses worden uitgevoerd door een sportkinesist gespecialiseerd in loopanalyse. U kunt zeker zijn van uitgebreid deskundig advies volledig op maat van uw probleem. We kijken niet enkel naar uw voeten maar bekijken het geheel. Wij zijn daarnaast ook niet gekoppeld aan verkoop waardoor ons advies volledig neutraal is.

PRIJS?

100 euro

Inclusief:

  • Vraaggesprek: wij luisteren naar uw probleem
  • Loopanalyse: video-analyse + testen + feedback
  • Analyse huidige loopschoenen/zolen: koppeling naar uw loopstijl
  • Basis oefenschema om thuis direct aan de slag te gaan
  • Duur: 90min

WAT NEEM IK MEE?

Loopkledij: voorzie een T-shirt en een aansluitende short die verschillend zijn in kleur, huidige (en nieuwe) loopschoenen en eventueel (steun)zolen

VERDERE OPVOLGING:

Komt u bij ons revalideren op voorschrift voor een loopblessure? Dan verwerken wij de gegevens van deze loopanalyse in uw persoonlijk revalidatie- en trainingsschema zodat u op voorschrift uw looprevalidatie bij ons kunt vervolledigen. Hiervoor wordt bovenop een gewone consultatie geen meerprijs aangerekend.

 

U komt op loopanalyse maar u heeft geen kinesitherapie voorschrift voor verdere opvolging?

Eerste opvolgsessie: voor 25 euro krijgt u van ons een oefenschema volledig op maat, looptraining op de loopband met visuele feedback en individuele begeleiding bij het aanleren van uw oefeningen. (30min persoonlijke begeleiding + 2 uur vrij om verder te trainen in onze praktijk)

Hoeveel sessies opvolging nodig? Wij volgen u op tot u klaar bent om uw training blessurevrij te hervatten.

 

Wij kijken er naar uit om uw loopstijl te verbeteren!

Sluit Menu